Unde se mănâncă bine în Sibiu – Crama Sibiul Vechi

Am rămas cu o mică datorie lăsată de nevastă-mea după ce v-a povestit de mica noastră excursie în Sibiu. Cum nu îmi place să rămân dator am zis să scriu acest articol legat de unde se mănâncă bine în Sibiu. Bine nu doar de gura ei îl scriu. Și noi am căutat pe Google unde să mâncăm și nu prea am găsit mare lucru așa că sper ca acest mic ghid să ajute alți turiști flămânzi în căutare de ceva bun.

Crama Sibiul Vechi

Având în vedere că vineri am ajuns foarte târziu în Sibiu nu am mai avut timp și nici chef să alegem un restaurant așa că am preferat să mergem la sigur. Sincer să fiu nici nu prea găseai locuri la masă în centru așa că am ales să mâncăm la Crama Sibiul Vechi, un restaurant mic și intim amenajat în locul unei foste crame.

Locația restaurantului nu spune prea multe lucruri despre el, fiind amplasat pe o străduță mică lăturalnică, lângă un club semi dubios. Sau cel puțin așa părea din exterior. Toți știm că aparențele înșală și conform tripadvisor am aflat că este cel mai bun restaurant din Sibiu. Foarte adevărat! Deși mic, cu o capacitate până în 60 locuri, este amenajat tradițional cu foarte mult bun gust.

Meniul, prețurile și servirea

Cum afară era foarte frig și noi înghețați, toți eram chitiți pe o zeamă fierbinte care să ne mai încălzească puțin. Am rămas plăcut surprinși să mai găsim ciobă în meniu la ora 23:00. Meniul este suficient de bogat plin de specialitați tradiționale românești.

La categoria zeamă, eu am mers pe o supă de găină iar nevastă-mea pe o ciorbiță de miel, pentru că cea de văcuță se terminase. Nu am vrut să îmi iau ciorbă de burtă cum obișnuiesc eu în vacanțe pentru că mă păstram pentru ziua următoare, unde urma să mănânc cea mai buna ciorbă de burtă, vă povestesc într-un articol viitor de asta. Revenim la Crama Sibiul Vechi.

Fraților incredibil de bună supa, făcută din găină adevărată cu legume adevărate și tăiței de casă. Ca la mama acasă, fără chestii magice sau prafuri la plic. Apă, carne, sare și legume fierte și potrivite cu pasiune și respect pentru produsul final și nu în ultimul rând pentru client. Am gustat și din ciorba de miel. Bună și ea, dar parcă tot la supa mea de găină când mă gândesc îmi vine apă în gură.

La felul doi am comandat o porție de pomana porcului cu mămăliguță pentru mine și o oală de lut la cuptor cu mămăligă, cârnați și caș afumat pentru doamna mea. Și acestea au fost delicioase!

Porțiile sunt suficient de mari cât să sature și cel mai gurmand client, dovadă fiind că oricât de foame ne-a fost nu am avut nicio șansă să ajungem și la desert. Servirea a fost ireproșabilă, chelnerii fiind foarte atenți, prompți și amabili. Legat de prețuri aș putea spune că sunt puțin mai piperate la specialitați, dar și așa experiența merită fără discuții. Orientativ, o masă în doi cu felul I și II, plus ceva de băut ajunge să coste între 75 și 100 lei.

În cazul în care v-am făcut poftă puteți oricând să dați o fugă la restaurantul Crama Sibiul Vechi. Îl găsiți pe Strada A. Papiu Ilarian Nr. 3, Sibiu.

Foto: tripadvisor.com

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment