Cu toate că sunt născută și crescută în București recunosc că Sibiu e orașul meu de suflet. Iubesc sentimentul boem pe care îl oferă, iubesc oamenii veseli și binedispuși din Piața Mare. Aș putea să povestesc ore întregi însă nu vreau să plictisesc pe nimeni.

Mi-am dorit de ceva ani buni să merg la Târgul de Crăciun din Sibiu. Anul acesta are loc în perioada 18 noiembrie 2016 – 3 ianuarie 2017. Soțul meu iubit mi-a îndeplinit dorința și pe această cale țin să îi muuulțumesc.

Am plecat din București cam târzior, undeva în jurul orei 5-6. Asta datorită programului de lucru și a aglomerației infernale și eterne de pe autostrada A1. Drumul a fost liber după ce am scăpat de nebunia de la ieșire din oraș. La ora 10 seara intram timid în orașul plin de magie, la 10:30 eram cazați. Am avut rezervare făcută cu o lună în urmă, erau slabe șansele să găsim ceva pe loc. Și bine am făcut!

Am pornit pe jos spre centrul Sibiului. Nu am prins deschiderea oficială a luminilor de Crăciun și sinceră să fiu mai bine că s-a întâmplat așa. Din ce am văzut la televizor a fost foarte aglomerat. Era un ger de nedescris la acea oră târzie în noapte.

Am ajuns în Piața Mare undeva în jurul orei 11. Știam că programul de funcționare al târgului era între orele 10 și 22. Totul era închis. Chiar dacă nu mai erau oameni pe străzi și orașul părea pustiu simțeam cum ne așteaptă cu brațele larg deschise ca în fiecare an în care il vizităm.

Am rămas fără cuvinte și m-am bucurat ca un copil mic cu un zâmbet larg pe față când am văzut perdeaua imensă de lumini suspendate, bradul înalt împodobit cu globuri, parcul lui Moș Crăciun cât și atelierul lui, trenulețul Thomas și un carusel.

sibiu-my-love-1

Pe lângă toate locurile minunate de vizitat am aflat că târgul din acest an a fost cel mai luminat târg de Crăciun din România. Timp de 46 zile fiecare clădire va fi luminată de 28 de proiectoare. Acestea fac parte din spectacolul Turn ON the Lights.

În Piața Mare anul acesta au fost 80 de căsuțe de comercianți printre care puteai găsi o gamă diversificată de cadouri de Crăciun, suveniruri și delicatese culinare. Puteai să cumperi: vin fiert, turtă dulce, lumânări, jucării din lemn, cercei, migdale și arahide dulci, kurtos kolacs, castane, cașcaval, căni, prăjituri de casă și multe altele.

Din păcate orice lucru frumos are și câteva minusuri. Aici pot menționa aglomerația infernală și oamenii care pur și simplu te călcau în picioare. Aaaa și o altă problemă relativ gravă, lipsa toaletelor publice. Înainte de plecarea din Sibiu ne-am făcut timp să ne luam rămas bun și am promis că o să venim cât mai repede înapoi.

PS: Nu am vorbit prea mult de experiențele culinare avute în această mini-vacanță, aici îl las pe domnul meu să vă povestească, el e expertul 🙂

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment