La Scena: mâncare proastă și scumpă

Dacă ai chef de mâncare proastă și la final să mai dai si o grămadă de bani, restaurantul La Scena este alegerea perfectă. Sau cel putin așa s-a întâmplat în cazul nostru. Vă spuneam ieri că după ce am fost la bile muream de foame. Având în vedere că eram în zona Unirii, am decis de comun acord să mergem La Scena să mâncăm ceva. Eu eram chitit pe paste. Am mai fost în trecut la ei și am mâncat și am băut bine. Nașu Puscă a confirmat și el că au mâncare buna acolo, mai ales paste. Numai că nu prea a fost asa!

Încă de când am intrat în restaurant ceva nu era prea ok. Era mega pustiu, dar având în vedere că stomacul nu mai suporta amânare, am zis să ne riscăm și ne-am așezat la o masă. Chelnerul, un tip tinerel, aranjat, super amabil care a făcut tot posibilul să ne simțim bine. Din păcate doar el a făcut asta! Am început prin a comanda băuturile.

O limonadă simplă și una cu pepene roșu pentru doamne vă rog.

Ok și pentru dumneavoastră?

Doi urși reci la halbă.

Ne pare rău, nu avem nimic la halbă.

Zbang, primul minus. Rar las cheile pe mâinile nevestii ca să beau în oraș și chiar mai rar beau bere. Da atunci când am poftă de bere eu unul o prefer la halbă, mi se pare mai bună. Mă rog, am trecut peste problema asta și am ales un sortiment la sticlă. Comanda de băutură a venit în aproximativ 15 minute, un timp decent zic eu, dar poate puțin cam mult având în vedere că era pustiu.

Berea a fost bere, rece fără probleme, în schimb limonada, extrem de acră. O să spuneți că da, e limonadă, e normal să fie acră că e făcută din lamâi. Da, dar la fel de normal e să ți se aducă ori miere ori zahăr la ea, sau măcar să fii întrebat. Nu s-a întâmplat nici una din ele. La cât de ok a fost chelnerul, totuși tind să cred că special a adus acritura aia la ce mâncare proastă urma să ne aducă.

Comanda de mâncare a fost cam așa:

  • 1 supă cremă de cartofi cu praz și bacon
  • 1 ciorbiță de văcuță
  • 1 salata, ceva cu pui
  • 1 porție de tagliatele cu somon afumat
  • 1 porție de paste carbonara
  • 1 porție de paste cu sos roșu și busuioc

Am fost anunțați că o să dureze cam 30 minute comanda, că bucătarul e singur. Unde am așteptat atât ce mai era încă jumătate de ora. Mai ales că asta însemna că mâncarea chiar era făcută pe loc. După 20 de minute a apărut supa și ciorba. Practic singurele alimente mâncabile în acea seară. Nevastă-mea zice că ciorbița ei de vacă a fost chiar bună. Nu ca la mama acasă, dar bună. Supa mea cremă aș fii numit-o excelentă dacă nu ar fii avut ceapă caramelizată în loc de bacon crocant.

Specialitatea casei: mâncare proastă

După ce am terminat zemurile, după fix 30 de minute de când am dat comanda, au sosit și pastele. Din 3 porții de paste, nu au venit decât 2. A 3-a porție a venit și ea după alte 5 minute, timp în care am salivat toți la mâncarea de pe masă. Asta a fost un alt minus. Eu știu că în momentul în care la masă ai 4 persoane, care comandă mâncarea împreună, au pretenția să mănânce împreună în același timp. Nu 3 să bage în ei ca sparții și unul să se uite. Dacă vroiam asta, mergeam în căcat la mc drive și aia era. Sau mai rau! Terminam mâncarea de cartofi de acasă din frigider.

În fine, să mă mai calmez puțin că deja îmi crește tensiunea. Și vă spuneam că salivam toti pe masă. Am salivat ca proștii degeaba că după ce am băgat prima furculiță de paste în gură deja mă gândeam la ce o să mâncam când ajungem acasă. Băi fraților, mâncare proastă ca aia nici nași-mea nu face (săr`na nașă, fără supărare dar se știe că la noi în familii bărbații gătesc!).

Mâncarea se face cu sare. Punct!

Și uite așa iar m-am enervat. Băh nene, am ieșit la restaurant nu la spital. Mâncarea aia nu avea pic de sare, bă da nici un pic. O să ziceți că așa se gătește la restaurant, fără sare, ca să își potrivească fiecare mâncarea. NU BĂ, NU! Mâncarea se face cu sare. Nu mănânci tu cu sare, e problema ta, stai acasă, dar mâncarea se face cu sare. Sarea e un condiment da? Dacă tu ca bucătar nu îmi condimentezi mâncarea cât să fie perfectă, atunci care mai e scopul tău? Să fierb niște paste peste care să pun somon și smântână știu și eu. Atunci care mai e diferența între mine și tine? Nu știi? Îți zic eu bă masterchef. EU pun sare în mâncare și o fac cu gust, nu arunc niște paste fierte prea mult în scârbă, peste care arunc niște somon fiert că dăla afumat nu mai avem.

Jumătate de solniță de sare am avut nevoie la 4 porții de mâncare ca să o facem comestibilă și asta doar pentru că ne era foame. Știi cum e vorba aia, dacă avem mâncare proastă las că o reglăm din sare. Sincer să fiu, mâncarea nu mi s-a părut veche, ci doar proastă. Totuși, după masă, acasă, toti care am mâncat paste am avut probleme digestive. Să fie o coincidență sau nu, asta rămâne un mister. Cât despre bani, toată comanda de mai sus a făcut 159 lei. Cât am lăsat la masă? FIX 160 lei și asta pentru că ospătarul a fost de nota 10, sau măcar a încercat.

Părerea noastră am înpărtășit-o și pe pagina lor de Facebook printr-un review. Trebuie să recunosc că firma de PR își face treaba ca la carte, merită un bonus. Răspunsul a fost exact ceea ce vrea clientul să audă. Și-au făcut mea culpa, ne-au asigurat că cei responsabili au fost sancționați și ne-au invitat la o masă din partea casei pe 1 sau 8 Martie. Da da! Sigur, așteptați-ne că sigur o să venim. După ce că am băgat mâncare făcută în scârbă să mai băgăm și mâncare cu scuipat de personal? Practic nici gratis nu mai mâncam La Scena!

 

* imaginea articolului este cu titlu de prezentare, nu reprezintă preparatul servit în restaurant și arată mult mai bine decât ce am primit noi

** întâmplarea este trăită personal și părerea exprimată din punct de vedere personal

 

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

One Comment

    Leave A Comment