La mai mult de 1 an după #colectiv regulile încă nu se respectă

Săptămâna trecută, într-o seară, am ieșit la un show stand-up comedy, undeva prin binecunoscuta și nemuritoarea Regie. Am cumpărat bilete, am rezervat locuri și împreună cu niște prieteni ne-am prezentat frumos la ora 8 la localul în care urma să se desfășoare acțiunea. Pentru o seară de joi ne-am mirat câți oameni au putut să iasă din casă pe un frig năprasnic.

Am ajuns noi frumușel la locație iar la intrare ne-a întâmpinat ditamai coada. Ne-am gândit că merge repede și scăpăm imediat. Așa a fost! În maxim 3 minute eram înauntru.

Odată intrați în pub am descoperit că erau bănci de lemn ca la școală și ceva fotolii aruncate hai-hui pe ici pe colo. Un băiat foarte amabil ne-a condus la locurile noastre, mai exact o întreagă bancă de lemn, inconfortabilă de altfel, dar i-am mulțumit și am zâmbit fals. Când am ajuns noi era liber.

Ulterior când s-a mai aglomerat am asistat și la prima ceartă, chiar în fața noastră. O domnișoară cu gura cam mare urla şi se rățoia de mama focului la un ospătar că ea nu are unde să stea. Că ea a plătit pentru mai mult loc. Omul încerca să îi explice frumos și calm că are destul loc și că nu are cum să o mute în altă parte. Toate locurile erau rezervate! Până la urmă domnișoara recalcitrantă a cedat și a ieșit afară să ia o gură de aer și să se calmeze. Super aiurea faza să ieși cu un grup mai mare de prieteni și să te trezești că o ciufută de genul îți strică tot cheful de distracție.

De ce show-ul nu începe la ora anunțată?

Nu pot să înțeleg de ce întotdeauna show-urile nu încep la ora programată. Și aici nu e vorba doar de cele de stand-up comedy sau cele mici. Nu, marea majoritate a evenimentelor încep mai târziu decât ora programată. De ce? De ce trebuie să mai aștept încă 30 de minute în plus când pe bilet scrie foarte clar că începe la ora 8? În fine, poate nu sunt eu o persoană răbdătoare.

Cu cât trecea mai mult timp pub-ul se transforma ușor ușor în #colectiv. Pe la 8:15 atmosfera era deja tensionată. Foarte mulți oameni, majoritatea se certau între ei că nu mai găseau locuri cu toate că plătiseră bilet, o hărmălaie de nedescris. În toată gălăgia aia o frază am auzit din partea staff-ului și m-a îngrozit.

Am vândut prea multe bilete și nu mai avem loc pentru toată lumea

 

În acel moment primul meu gând a fost #colectiv. A fost prima dată când nu m-am simțit în siguranță într-un local. Mă gândeam că dacă se întâmplă ceva nu avem pe unde să ieșim. Am simțit pe pielea mea disperarea oamenilor. Se vedea clar pe fața unora că erau crispați. Toți cred că ne gândeam ce s-ar întâmpla în cazul unei tragedii. 

Instinctul meu a fost să pun mâna pe telefon și să sun la 112. Să vină cineva să verifice puțin locația. Nu am făcut-o pentru că nu am vrut să stric distracția tuturor. Recunosc că am greșit! Din indulgența noastră, a tuturor, se pot naște tragedii. Pe viitor nu o să mai trec cu vederea așa ceva.

Mă gândeam că după tragedia din #colectiv regulile vor fi mult mai scricte și patronii mai responsabili. Se pare că nu! Oare este nevoie de încă o nenorocire ca să ne trezim la realitate?

 

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment