Internetul, dacă știi cum să îl folosești, poate fi foarte util

Din păcate pentru foarte multe persoane internetul nu înseamnă altceva în afară de Facebook, Youtube, OLX și poate uneori câte un search pe Google. Iar asta e greșit, deoarece suntem într-o perioadă când ar trebui să ne folosim tot mai mult de informațiile prețioase și gratuite pe care internetul ni-l oferă.

Cred că internetul oferă foarte multe soluții. Și spun asta pentru că există o mulțime de site-uri cu tutoriale și sfaturi care te ajută să faci tot felul de lucruri, fără să apelezi la un specialist. Acesta este genul de informație gratuită pe care eu o susțin și pe care o consider foarte prețioasă. Din păcate nu mulți știu să o folosească.

Iar pentru a înțelege mai bine la ce mă refer, voi oferi și un exemplu. Anume mă refer la blogul likeon.ro, un blog gândit să vină în ajutorul celor care caută răspunsuri pe internet. Mai exact, este un blog cu sfaturi despre viață și relații în general. Și nu puțini sunt cei care nu se descurcă la aceste două capitole. 

Desigur, blogurile cu sfaturi nu sunt singurele site-uri cu resurse prețioase. De exemplu, atunci când vrei să îți cumperi un telefon sau un alt produs, e bine să cauți mai întâi păreri pe internet. Iar asta pentru că vei găsi review-uri și păreri de la alți cumpărători, fiind mai ușor astfel să iei o decizie, citind mai multe păreri și nu numai prezentarea produsului din magazin.

Și îmi permit să merg chiar mai departe decât atât. Da, articolele cu sfaturi sunt foarte utile, dar internetul poate oferi chiar și mai mult decât atât. De exemplu, există foarte multe site-uri unde poți urma diferite cursuri online, atât gratuite cât și premium, pentru a te specializa în anumite domenii. Iar dacă ești o persoană ambițioasă, cred că poți reuși să înveți pe internet la fel de mult cât învață alții într-o școală sau o facultate.

Este însă important să promovăm mai mult ideea că internetul nu înseamnă doar rețele de socializare, ci o bună metodă de informare precum și un loc cu foarte multe resurse gratuite care (îmi permit să folosesc cuvinte mari aici) îți pot schimba viața în bine.

De asemenea, toată această „bogăție” nu este ascunsă, ci chiar foarte ușor de găsit. Trebuie doar să cauți pe Google „cum se face x” sau „informații despre y” și cu siguranță vei găsi multe surse de documentare. Este însă necesar să contribuim și noi la toată această bogăție și, de ce nu, să postăm și noi articole utile. Iar asta încerc și eu să fac aici pe blog.

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment