Despre cum poți trata micoza piciorului apelând la soluții naturale și lipsite de reacții adverse

Cu toții am auzit măcar odată în viață de micoza piciorului, dacă nu de la cineva care o avea și se plângea de disconfortul produs atunci sigur de la o reclamă la televizor ori din online. Dar ce este mai exact această afecțiune? Ea este cunoscută în special sub numele de „picior de atlet”, iar asta pentru că tinde să își facă apariția în special în cazul sportivilor (lucru datorat folosirii unor încălțăminte ocluzive și a antrenamentelor intense).

Trebuie spus încă de la început faptul că micoza piciorului este foarte contagioasă, o persoană putând să o ia chiar și în urma simplei atingeri a pielii unei persoane infectate. Lucru acesta este valabil și atunci când vine vorba de atingerea unei suprafețe pe unde a trecut înainte o persoană cu această infecție – din acest motiv este recomandat ca atunci când folosim dușul unei săli de sport să folosim șlapi care să nu ne lase să intrăm în contact direct cu zonele care sunt posibil infectate.

Care sunt cele mai comune simptome care ne spun că avem micoza piciorului? În primul rând, se poate observa o iritație la nivelul pielii, iar senzația poate fi una destul de neplăcută, ca și cum te-ai fi ars în acea zonă. De asemenea, nici mirosul nu este unul foarte plăcut, iar în cazuri mai grave pot să își facă apariția aici chiar și fisuri cutanate ori să avanseze spre o formă veziculoasă (în cel din urmă caz vorbim de o formă a infecției destul de rară, dar nu o putem totuși exclude complet, mai ales dacă avem un organism mai sensibil).

Cum poate fi tratata ciuperca piciorului?

Avem la dispoziție destul de multe soluții naturale la care putem apela fără nici cea mai mică problemă atunci când vrem să scăpăm în cel mai scurt timp posibil de această infecție. Aici putem aminti tratamentul Fungalor care într-adevăr poate face minuni, mai ales datorită ingredientelor naturale care stau la baza sa și care pot ajuta nu doar în ceea ce privește tratarea, ci și ameliorarea simptomelor chiar de la prima aplicare. Acest tratament este apreciat mai ales datorită riscului foarte scăzut de apariție a efectelor adverse, neexistând contraindicații.

Care sunt aceste ingrediente din a lui Fungalor compoziție? Află că este vorba de uleiul esenzial de menta (calmeaza eficient mancarimea și senzatiile de arsura, inlaturand de asemenea și mirosul neplăcut), climbazol (ataca ciuperca responsabila de aparitia infectiei), farnesol și vitamina E (aceasta din urma are un important rol antiseptic și grăbește vindecarea).

Cum prevenim apariția micozei piciorului?

După cum spunea, există destul de multe tratamente la care putem apela atunci când vine vorba de tratarea micozei piciorului, dar este mult mai bine să prevenim decât să tratăm, nu-i așa? Atunci trebuie neapărat să afli câteva metode prin care poți să scazi foarte mult șansele de a te trezi cu această infecție.

Este foarte important să menții o igienă adecvată a picioarelor, fiind recomandat să le spălăm zilnic și să le uscăm foarte bine după aceea, astfel încât să nu se creeze un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor și a ciupercilor. Tot la capitolul igienă putem include și purtarea unor șosete dintr-un material care să fie capabil să absoarbă transpirația (de exemplu bumbacul), iar la piscină, vestiar ori dușurile comune trebuie să purtă întotdeauna niște șlapi care să nu permită să intri în contact direct cu suprafețele care pot fi infectate.

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment