Nu sunt un fan al transportului în regim de taxi. De cele mai multe ori prefer să utilizez mașina din dotarea familiei pentru locuri mai greu accesibile sau pentru plimbări nocturne. Totuși, mai există și situații excepționale când sunt nevoit să las BUB-car-ul acasă. Aici mă refer la nunți, botezuri, cumetrii, concerte sau simple ieșiri la bere. DA! La nuntă trebuie alcool, mult alcool, nu intru acum în detalii de ce.

Taxi du-mă unde vrei..

O situație de genul a fost weekend-ul trecut când am mers la concert Zdob și Zdub la Arenele Romane (pe weekend vă povestim cum a fost acolo). În primul rând problema cea mai mare era legată de locurile de parcare din zonă, mai ales la cum era vremea. Pur și simplu nu aveam chef să stau să alerg după un loc de parcare. A doua problemă era berea, care era rece și care mă aștepta. La pahar! Având în vedere cum se prezenta situația am hotărât de comun acord să utilizăm taxiul în acea seară.

Nu mai are rost să vă zic cum și cât de tare a nins duminica trecută în București. Drumul la dus, nu era o problemă! Problema era cu ce să ne întoarcem. Pentru că duminică, pentru că multă zăpadă, pentru că concert! Am anticipat lipsa de taxi-uri pentru comenzi prin aplicații și multitudinea de dubioși cu “unde te duc șefu`?“, “e prea aproape nu mă bag man” și “nu merg cu aparat, 60 lei până în militari“. Am vrut să evit astfel de discuții care puteau să îmi strice o seară petrecută frumos. Știam clar ora la care se va termina concertul și când o să plecăm spre casă așa că mi-am permis să fac o comandă la BlackCab. O să ziceți: “Ce vă mai merge, vă plimbați cu BlackCab!“. Nu e chiar așa, citiți până la capăt și o să vedeți cum stă treaba.

Taxi vs. BlackCab

Nu suntem niște persoane pretențioase când vine vorba de transport privat. Ne dorim decât un utilaj care să ne ducă din punctul A în punctul B în condiții de siguranță. Aaaa, și fără prea multe acțiuni inutile și penibile. La dus a fost simplu. Frumos din casă am dat comandă de taxi din aplicație. În 7 minute mașina era în fața scării și în alte 30 de minute eram la Arenele Romane.

Cum a fost drumul? Ca aproape de fiecare dată, decent! Eternul Logan cu 600.000 km la bord, care ce e drept nu troncănea așa rău. Cu martorul de lipsă carburant aprins și cu un șofer puțin cam vorbăreț. Fac o paranteză, de când merg cu taxiul o singură dată am avut onoarea să merg cu o mașina cu acul de la rezervor peste jumate. În cele 30 de minute de călătorie am fost pus la curent cu starea drumurilor în Bucuresti, ceva politică de actualitate și nu în ultimul rând clișeul cu cât de rău se trăiește în țara asta. Cât a costat toată distracția pe aparat? Aproximativ 27 de lei și ca un domn fin ce sunt, am plătit 30 de lei.

Destrăbălarea s-a încheiat la fix 23:30. Comanda pentru BlackCab am făcut-o pentru ora 00:00 ca să avem timp să ne luam hainele de la garderobă și să mai fumăm o țigare. La ora 23:45, da fix cu 15 minute înainte de ora stabilită am fost sunat pe mobil de un domn care mă anunța că mașina noastră a sosit, este albă și ne așteaptă la intrare. Am comandat cel mai ieftin serviciu al lor, mașină Skoda Octavia sau Ford Mondeo alb. Terminăm țigările și o luăm pe jos până la punctul de întâlnire.

Ajungem la intrare, în dreptul trecerii de pietoni. Mă uit în dreapta, mă uit în stânga, nici o mașină. Având în vedere că este demonstrat stiințific că eu nu văd prea bine, îi spun Danei:

– Nevastă, uite-te și tu te rog după o mașină albă. Se uită și îmi confirmă rapid.

– Nu e decât un Merțan alb după trecerea de pietoni.

– Nu fată, trebuie să fie Ford sau Skoda

Când mi-am dat seama că nu vedem nici o mașină, pun mâna pe telefon și sun șoferul.

– Bună seara. În legătură cu comanda, nu vă găsesc. Unde sunteți mai exact?

– Bună seara, sunt fix după trecerea de pietoni, o mașină albă pusă pe avarii.

– Nu vă supărați ce număr de înmatriculare aveți?

Nu am apucat să termin întrebarea că șoferul a ieșit din mașină vorbind la telefon. Îmi făcea semn că el e. DA! La intrare ne aștepta un Mercedes ML alb să ne ducă acasă. Când ne-am prins amândoi cu ce o să mergem și în ce condiții, am crăpat de rușine că puțeam a bodegă de la bere.

Cum a fost drumul? Nu că nu aș fi și eu un domn, dar șoferul, care era la costum, i-a deschis ușa soției mele și a și închis-o după ce s-a urcat. Mașina impecabilă, curată, mirosea a nou. Muzică bună, Magic FM, în surdină, cât să îți excite fin timpanul. Fără discuții inutile, fără să se plângă de ceva. Doar să ne ducă acasă ca pe niște VIP-uri. Nu știu dacă am fost duși acasă de directorul BlackCab, nu știu dacă nu mai aveau mașini standard și ca să își onoreze comanda au trimis o mașina premium. Nu stiu! Oricum eu aș fi încadrat-o lejer la serviciul executive. Prețul a fost același care l-am confirmat în momentul în care am făcut comanda, fără extra taxe, fără spagă. Cât a costat tot luxul? 32 de lei, nici mai mult, nici mai puțin.

După ce ați primit toate informațiile necesare vi se mai pare așa mare diferența? 2 lei în plus pentru ML în loc de Logan. 2 lei în plus pentru muzică bună în loc de politică și discuții inutile. 2 lei în plus pentru un serviciu de calitate. După experiența asta cu siguranță nu o să mai utilizăm un taxi decât dacă trebuie să îl agățăm din strada. Pentru toate celelalte exista BlackCab.

V-am convins?

 

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment