Câteva cuvinte despre cea mai bună metodă de păstrare a alimentelor proaspete cât mai mult timp

Cei care petrec foarte mult timp în bucătărie sau cei cărora le place ca inclusiv în afara sezonului unor alimente să le aibă la dispoziție în cea mai proaspătă formă au cu siguranță „secretele” lor atunci când vine vorba de depozitarea în cele mai bune condiții și pentru o durată cât mai lungă de timp a acestora. Cu toate acestea, se pare că mulți omit să apeleze și la aparatele de vidat, cele pe care noi le considerăm ca fiind cele mai bune soluții atunci când vine vorba de acest aspect.

Mai mult ca sigur ai văzut și tu că multe dintre alimentele pe care le cumperi din magazine sunt ținute în recipiente sau pungi vidate, iar motivul este unul cât se poate de evident: în acest fel rezistă mult mai bine trecerii timpului. De ce să nu procedezi și tu în acest fel? Mai ales că ai la dispoziție suficient de multe opțiuni la îndemână, la prețuri cât se poate de atractive – practic aparatele de vidat se pliază perfect pe orice tip de buget.

În momentul de față nu prea credem că există o modalitate mai bună de conservare ca depozitarea în vid a alimentelor. După cum am aflat de pe acest site durata se poate întinde chiar pe ani de zile, în cazul unor alimente, fiind pratic vorba de o durată de până la 4 sau 5 ori mai mare decât în mod normal. Foarte tare, nu-i așa? Dacă ai o casă la țară unde crești animale și te ocupi cu agricultura (doar pentru tine, nu la nivel industrial bineînțeles) atunci este în avantajul tău să folosești un aparat de vidat.

Cum ne mai poate ajuta aparatul de vidat?

Nu știu mulți asta, dar aparatul de vidat poate fi folosit cu succes și în prepararea unor tipuri de mâncare, acestea devenind în acest fel mult mai aromate și delicioase, timpul necesar gătitului fiind și el unul mai scurt. Nu vom insista foarte mult pe marginea acestui subiect, pentru că sunt suficient de multe materiale în online-ul românesc care să te poată ajuta (un exemplu este chiar site-ul amintit anterior).

Un alt avantaj îl reprezintă eliminarea riscului de combinare a mirosurilor în frigider, deoarece fiind în vid mirosul alimentelor nu va mai „umbla” liber prin frigiderul sau congelatorul nostru. Nu trebuie să neglijăm nici capitolul igienă aici, deoarece și ea este una mult mai mare dacă apelăm la depozitarea în pungi vidate.

La ce trebuie să ne uităm atunci când cumpărăm un aparat de vidat?

Află că ai la dispoziție trei tipuri de aparate de vidat dintre care tu poți alege. Unul dintre ele îl eliminăm din start, fiind vorba de aparatele de vidat de tip cuvă, ele fiind folosite mai mult în sectorul industrial. Celelalte două categorii însă se adresează utilizatorilor casnici, fiind vorba de aparatele de vidat cu clemă și cele cu duză retractabilă.

Fiecare aduce avantaje și dezavantaje, deci aici alegerea o să o faci ținând cont și de care sunt cerințele / exigențele tale. Cele mai bune noi considerăm că sunt modelele cu duză, deoarece ele pot fi folosite într-un număr mai mare de cazuri, oferind și posibilitatea scoaterii lichidelor din pungă, nu doar a aerului. În mod normal sunt necesare pungi speciale, așadar trebuie să te uiți atent la care sunt acestea, dimensiunile lor și, bineînțeles, prețul la care sunt comercializate (odată cu aparatul vei primi un anumit număr de pungi, de dimensiuni diferite în funcție de ce dorim să vidăm, dar după ce le consumăm pe acestea trebuie să cumpărăm altele).

Funcțiile puse la dispoziție sunt și ele importante, deoarece ele ne pot limita sau lărgi libertatea de mișcare foarte mult. Aici este foarte mult de discutat, însă în general pe site-ul producătorului sunt oferite informații complete în care ni se explică care sunt funcțiile cu care vine un anumit model și cum ne ajută ele.

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

Leave A Comment