Business

15
Nov

Tu ce știi despre coduri deșeuri?

 

Ne-am chinuit destul de mult să intrăm în Uniunea Europeană, iar odată cu aderarea României la UE au venit atât beneficii cât și destul de multe obligații. Unele obligații sunt mai mult sau mai puțin ciudate, doar că unele sunt chiar ok. Iar când vorbesc despre acele „obligații ok” mă gândesc la toate măsurile impuse pentru protecția mediului.

Read more

16
Jul

Am primit banii de la FGA în urma accidentului

 

DA! FGA mi-a făcut plata pentru accidentul de anul trecut. Știu, pare de domeniul fantasticului, aproape că nici mie nu mi-a venit să cred, dar s-a întâmplat. Acum între noi fie vorba aproape că îmi luasem gândul de la banii aia. Pentru că era implicată o instituție a statului și pentru că foarte multă birocrație. Toată lumea m-a asigurat că o să îmi recuperez banii de la FGA dar nimeni nu a putut să îmi spună când. Cea mai optimistă variantă a fost 1 an, iar cea mai pesimistă undeva spre 3 ani.

Read more

6
Jul

Cum e treaba asta cu munca prestată de voluntari?

 

Citeam mai devreme un articol cum că festivalul ăla, cel mai mare de la Cluj din august, caută voluntari. Mai precis 1200 de voluntari. Mă rog a sunat mai mult a comunicat de presă sau anunț de angajare. Totuși poate nu înțeleg eu prea bine termenul de voluntariat. În viziunea mea ca voluntar prestezi o muncă într-un scop nobil, fără a avea nicio pretenție materiala.

Read more

9
Jun

Când e de muncă suntem cei mai credincioși

 

De fiecare dată când e o sărbătoare mai mare, îndiferent că e căcălău de muncă, muncitorul român devine brusc ultra credincios. Nu contează că până în ziua aia a încălcat absolut orice regulă scrisă în orice carte creștină. Nu, fix în ziua aia îl lovește evlavia și pioșenia față de Dumnezo. Din păcate nu este prima dată când mă lovesc de problema asta. 

Read more

26
May

ANAF lovește din nou

 

Mai știți când vă ziceam, acum ceva timp, de lista rușinii publicată de ANAF? Cum că nu e ok ce au făcut și cum nu se respectă ceva drepturi? Nu o să spun că am avut dreptate, dar v-am zis eu! Chiar dacă la scurt timp după ce au publicat lista s-au trezit cu o mică amendă, așa de vreo 16.000 lei, tot nu au de gând să se oprescă și să analizeze puțin strategia de recuperare a datoriilor.

Read more