Atenție la crema de protecție solară, eu m-am ars

Niciodată, dar absolut niciodată, mie nu îmi lipsește crema de protecție solară din geanta de plajă. Prefer să îmi uit slipul acasă decât crema. Pur și simplu nu îmi place soarele și nici ideea de a mă bronza. Bine, bine, cel mai probabil o să mă întrebați în cazul asta, ce mai caut la mare sau la piscină. Ei bine, îmi place maxim apa, bălăceala și să înot. Dacă aș putea să fac asta fără pic de soare, aș face-o fără să regret o secundă.

Crema de plajă cu SPF 50

Weekend-ul trecut am ajuns în punctul maxim de stres cu casa și am simțit amândoi nevoie să luam o mică pauză și să ne relaxam. Zis și făcut! Cum afară erau peste 35° am decis că e cazul să deschidem sezonul la bălăceală și am plecat împreună cu gașca spre Divertyland. Șezlong, umbreluță, bericioaică, atmosferă ok, totul bine într-un cuvânt.

Știind ce mă așteaptă, acasă am umblat la valiza de vacanță și mi-am luat crema de plajă de anul trecut. Ca să înțelegeți cât de mult NU îmi place soarele, eu folosesc numai cremă de protecție solară cu SPF 50, în general asta de la Nivea. În teorie, crema trebuia să fie în perioada de valabilitate, ca doar am folosit-o anul trecut, în practică, nu am verificat.

Distracție, apă, atmosferă, nebunie, nici nu am simțit când a trecut ziua. Chiar dacă majoritatea cremelor de plaja sunt rezistente la apă (yeah right) după fiecare baie am urmat tradiționalul ritualul de îmbălsămare în substanța care avea să mă protejeze de dușmanul de o viață, soarele. Nicio secundă nu am simțit soarele in vreun fel violent pe spate. E adevărat și adia așa un vânt plăcut care te răcorea.

Seara, când a sosit momentul să plecăm, am cam simțit eu că nu prea suport tricoul pe mine. Dar nu am intrat în panică. În schimb când am ajuns acasă, după dușul aferent, apocalipsa s-a produs. Eram roșu ca racul, practic, gol arătam ca steagul Canadei, roșu, alb, roșu!

Remedii pentru calmarea arsurilor solare

Degeaba am început eu să dau cu toate spray-urile după plajă existente în casă. Răul a fost făcut, eram deja plin de bășicuțe. Partea proastă e că pe lângă usturime, dezvolt și o mâncărime de sunt capabil să mă scarpin până îmi dau sângele. Evident că instant mi-am trimis jumătatea la farmacie după ceva piramidoane, orice, numai să îmi treacă. Ea nu are nici o problemă cu soarele, se dă cu ulei pentru accentuarea bronzului de aici, dar musai să fie de cocos.

Pentru mine o soluție de moment a fost loțiunea după plajă de la Gerovital, H3 Derma+, care a reușit să mă calmeze în primă fază, până să se spargă bașicile de pe spate. Când acestea s-au spart, mâncărimea a devenit aproape insuportabilă. Din fericire și de această dată doamna mea m-a salvat. Mi-a luat de la farmacie o cremă care în 2 zile m-a facut un om nou. Este vorba de Advantan Milk, o cremă specială pentru arsurile solare severe. Crema asta m-a scăpat și de usturime și de mâncărime.

Și totuși de ce m-am ars?

Acum după ce am rezolvat problema și m-am cojit tot, stăteam și mă gândeam cum dracu am reușit să mă ard în halul ăsta având în vedere că mai aveam puțin și făceam baie în cremă de protecție solară cu SPF 50. Pe urmă mi-am adus aminte că anul trecut am avut nunta și nu am fost plecați la mare, deci crema mea de plajă era de acum 2 ani, expirata demult.

Așa că mare grijă cu protecția solară vara asta și nu uitați să verificați termenul de valabilitate al oricărui produs.

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

2 Comments

  1. david-Reply
    30 June 2016 at 22:54

    Poate esti si alergic la vreo chimicala din produsele de protectie?! Eu am patit-o si cu Nivea si cu Garnier.

    • 1 July 2016 at 06:05

      Am mai avut simptomele astea şi în trecut când am abuzat de soare. Cred că alergia e la soare excesiv. Până acum m-am împăcat foarte bine cu creme de genul.

Leave A Comment