Am primit banii de la FGA în urma accidentului

DA! FGA mi-a făcut plata pentru accidentul de anul trecut. Știu, pare de domeniul fantasticului, aproape că nici mie nu mi-a venit să cred, dar s-a întâmplat. Acum între noi fie vorba aproape că îmi luasem gândul de la banii aia. Pentru că era implicată o instituție a statului și pentru că foarte multă birocrație. Toată lumea m-a asigurat că o să îmi recuperez banii de la FGA dar nimeni nu a putut să îmi spună când. Cea mai optimistă variantă a fost 1 an, iar cea mai pesimistă undeva spre 3 ani.

FGA a început să facă plăți

De când am depus cererea de plată după ce am reparat mașina îmi făcusem un obicei ca o dată pe lună să intru pe site-ul celor de la FGA și să vad în ce stadiu mai e dosarul și dacă s-a aprobat plata. Și am tot intrat și am tot verificat și nimic, asta până acum vreo 2 luni când s-a anunțat cu surle și trâmbițe că decizia de intrare a Astra SA în faliment este definitivă și irevocabilă. Când am auzit asta mi-am zis gata nene, s-a terminat cum trebuie să vină banii. Da de unde? De dosarul meu tot nu se auzea nimic. M-am resemnat din nou și iar am trecut pe modul nu mai văd banii aia ever.

La vreo 2 săptămâni după episodul ăsta, la metrou în drum spre muncă, primesc un telefon.

Bună ziua!

– Bună ziua!

Vă sun de la FGA în legătură cu dosarul dvs. de daună și cu cererea de plată. Avem nevoie de la dvs. de factura și chitanța în original pentru a da drumu la plată.

– …

Puteți să ajungeți mâine ca săptămâna viitoare să aveți banii în cont?

– Normal, nici nu se pune problema, maine sunt la dvs.

Asta era într-o joi. Evident că mi-am luat vineri liber ca să am timp să alerg și să le duc tot ce au nevoie. Dăi trafic nebunie, ajung la ei, le las factura și plec. Nici nu ajung bine acasă și mă suna iar același număr de la FGA.

– Domnu Pîrvuleț, multumim pentru factură dar mai avem o mică problemă.

– Ce s-a mai întâmpla? Mai trebuie să aduc ceva?

– Nu, dar știți, dvs. ați completat greșit cererea de plată. Chiar dacă dvs. ați avut accidentul, trebuie să o completați pe numele tatălui, că el este deținătorul poliței.

– Bine, bine, dar nu mai am cum să ajung astăzi până terminați dvs. programul. Și în plus tata nu are cont bancar pentru transferul de bani.

– Nu este nici o problemă domnule Pîrvuleț, veniți luni, completați o altă cerere și vă trimitem banii prin poștă, în 2-3 săptămâni ajung.

– Poștă? 2-3 săptămâni? Doamne Dumnezeule! Ok, luni sunt la dvs.

Normal așa cum se face când ai treabă cu statul, luni încă o zi liberă de la job, iar pe drumuri. De data aceasta am vorbit direct cu inspectorul de daună ca să mă asigur ca nu mai trebuie să mai fac și al 3-lea drum și că totul este final și complet.

Spre norocul meu de data aceasta totul chiar a fost complet și exact cum mi-a spus omul la telefon, în 2 săptămâni am primit aviz de la poștă că trebuie să mă duc să ridic ceva bani. Erau banii de la FGA, toți până la ultimul leuț. Recunosc că nu mă asteptam să mai văd acei bani, dar mai bine după aproape 1 an decât niciodată.

Hai că parcă mai mișcă ceva în țara asta, parcă mai avem o speranță!

Ți-a plăcut? Dă-l mai departe.

2 Comments

 1. Andrei George-Reply
  18 October 2016 at 18:46

  Da..un caz fericit..eu am fost accidentat in iulie 2015 si pana acum- octombrie- deci mai bine de 1 an, NIMIC! Le-am tot scris mailuri..mi s-a comunicat de la FGA ca sunt in baza de date si..atat..mai stau, dar nu o sa ma las pagubas..o sa actionez in tribunal..

  • 19 October 2016 at 13:41

   Da, din păcate durează mult până ajungi să recuperezi banii. Și dacă îi dai în judecată tot la fel de mult va dura, poate chiar mai mult. Totuși orice ar fi nu trebuie să renunți. Sunt banii tăi și trebuie să îi recuperezi.

   Îți doresc mult succes să închei cât mai repede acest capitol.

Leave A Comment